Vegan risotto met geroosterde bloemkool en kruidensaus
Deze vegan en budgetproof risotto met geroosterde bloemkool mag je absoluut niet missen. De kruidensaus maakt het recept helemaal af.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in dunne plakjes. Snijd de uien elk in 8 parten. Snijd de knoflook en peterselie fijn.
Smelt ⅔ van de plantaardige block in een kleine steelpan, neem van het vuur, voeg ⅔ van de knoflook en peterselie toe en meng erdoor.
Verdeel de bloemkool en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de kruidensaus en schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de groenten ca. 30 min. boven in de oven. Schep halverwege om.
Los ondertussen het bouillonblokje op in het kokende water, houd warm op laag vuur. Smelt ⅕ van de block in de braadpan en bak de rest van de knoflook 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak ca. 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt 20-25 min.
Roer de rest van de block en de plantaardige Goudse rasp door de risotto.
Verdeel de risotto over diepe borden, schep de geroosterde groenten erop, verdeel de rest van de kruidensaus erover en serveer direct.
Vegan risotto met geroosterde bloemkool en kruidensaus
Deze vegan en budgetproof risotto met geroosterde bloemkool mag je absoluut niet missen. De kruidensaus maakt het recept helemaal af.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
40 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in dunne plakjes. Snijd de uien elk in 8 parten. Snijd de knoflook en peterselie fijn.
Smelt ⅔ van de plantaardige block in een kleine steelpan, neem van het vuur, voeg ⅔ van de knoflook en peterselie toe en meng erdoor.
Verdeel de bloemkool en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de kruidensaus en schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de groenten ca. 30 min. boven in de oven. Schep halverwege om.
Los ondertussen het bouillonblokje op in het kokende water, houd warm op laag vuur. Smelt ⅕ van de block in de braadpan en bak de rest van de knoflook 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak ca. 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt 20-25 min.
Roer de rest van de block en de plantaardige Goudse rasp door de risotto.
Verdeel de risotto over diepe borden, schep de geroosterde groenten erop, verdeel de rest van de kruidensaus erover en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g bloemkool
3 rode uien
3 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
75 g plantaardige block ongezouten
½ vegan bouillonblokje
1 l kokend water
300 g risottorijst
100 g plantaardige Goudse rasp
Dit heb je nodig
bakpapier
lage braadpan met deksel: Ø 28 cm