Vegan kaasfondue
Hier zat je op te wachten: vegan kaasfondue! Gewoon, uit eigen fonduepan.
Aan de slag
Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en doe met de wijn in een gietijzeren pan of fonduepan. Breng aan de kook.
Voeg beetje bij beetje de 2 soorten kaas toe. Roer steeds met een houten lepel tot de kaas is gesmolten. Breng aan de kook en laat 1 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.
Meng ondertussen de maizena met het water glad. Voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel en laat nog 2 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Eet de kaasfondue met stokbrood of eiwitrijke broodjes, champignons en stevige groenten zoals komkommer, cherrytomaten, wortel en bleekselderij.
Vegan kaasfondue
Hier zat je op te wachten: vegan kaasfondue! Gewoon, uit eigen fonduepan.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en doe met de wijn in een gietijzeren pan of fonduepan. Breng aan de kook.
Voeg beetje bij beetje de 2 soorten kaas toe. Roer steeds met een houten lepel tot de kaas is gesmolten. Breng aan de kook en laat 1 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.
Meng ondertussen de maizena met het water glad. Voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel en laat nog 2 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Eet de kaasfondue met stokbrood of eiwitrijke broodjes, champignons en stevige groenten zoals komkommer, cherrytomaten, wortel en bleekselderij.
serveertip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
300 ml vegan droge witte wijn
300 g plantaardige Goudse rasp
300 g plantaardige rasp alternatief voor mozzarella
1 el maizena
2 el water
¼ tl gemalen nootmuskaat
Dit heb je nodig
kaasfonduepan