Vegan preischotel
Het duurt maar 20 minuten om deze preischotel te bereiden, daarna maakt de oven het voor je af. Geheel plantaardig met vegan rulstukjes, aardappel en Goudse rasp.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Kook de aardappelen in ruim water in 14 min. gaar. Snijd ondertussen de prei in ringen, was ze en laat uitlekken.
Smelt ondertussen ⅓ van de plantaardige boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de rulstukjes en bloem toe en bak 2 min. op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de prei, komijn en de helft van het kerriepoeder toe en roerbak nog 5 min. op hoog vuur. Voeg het water toe en laat nog 3 min. zonder deksel stoven op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Giet ondertussen de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een puree. Meng de helft van de plantaardige boter en de rest van het kerriepoeder erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in met de rest van de plantaardige boter. Verdeel het gehakt-preimengsel over de ovenschaal. Verspreid vervolgens met de achterkant van een lepel de puree erover en strooi de plantaardige rasp erover. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Vegan preischotel
Het duurt maar 20 minuten om deze preischotel te bereiden, daarna maakt de oven het voor je af. Geheel plantaardig met vegan rulstukjes, aardappel en Goudse rasp.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Kook de aardappelen in ruim water in 14 min. gaar. Snijd ondertussen de prei in ringen, was ze en laat uitlekken.
Smelt ondertussen ⅓ van de plantaardige boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de rulstukjes en bloem toe en bak 2 min. op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de prei, komijn en de helft van het kerriepoeder toe en roerbak nog 5 min. op hoog vuur. Voeg het water toe en laat nog 3 min. zonder deksel stoven op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Giet ondertussen de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een puree. Meng de helft van de plantaardige boter en de rest van het kerriepoeder erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in met de rest van de plantaardige boter. Verdeel het gehakt-preimengsel over de ovenschaal. Verspreid vervolgens met de achterkant van een lepel de puree erover en strooi de plantaardige rasp erover. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g koelverse aardappelen kruimig
600 g preien
60 g Flower Farm Bakken zonder palm
375 g Vegan rulstukjes
1 el tarwebloem
½ el gemalen komijn
1 el kerriepoeder
300 ml water
100 g plantaardige Goudse rasp
Dit heb je nodig
pureestamper
ovenschaal (30 x 20 cm)