Vegan andijviestamppot
bewaar
bewaar

Vegan andijviestamppot

Een winterse favoriet is het zeker: andijviestamppot! Dit keer in een plantaardig jasje met amandeldrink en een vegan gehaktbal per persoon. Laat die koude dagen maar komen!

20 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Kook de aardappelen in ruim water in 15 min. gaar. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en verhit de helft van de plantaardige boter in een koekenpan. Bak de vegan gehaktballen op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Haal uit de pan en voeg de ui en de rest van de boter toe. Bak de ui 2 min. op hoog vuur.

Roer de bloem door de ui en bak 2 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen het bouillonblokje oplossen in het kokende water en voeg toe aan de ui. Roer door en laat in 5 min. op middelhoog vuur inkoken tot een gebonden jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de gehaktballen toe aan de jus en houd warm.

Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Meng de amandeldrink door de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf 1 tot 2 min. roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over borden en verdeel de vegan gehaktballen en jus erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan andijviestamppot

Een winterse favoriet is het zeker: andijviestamppot! Dit keer in een plantaardig jasje met amandeldrink en een vegan gehaktbal per persoon. Laat die koude dagen maar komen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig