Vegan andijviestamppot
Een winterse favoriet is het zeker: andijviestamppot! Dit keer in een plantaardig jasje met amandeldrink en een vegan gehaktbal per persoon. Laat die koude dagen maar komen!
Aan de slag
Kook de aardappelen in ruim water in 15 min. gaar. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en verhit de helft van de plantaardige boter in een koekenpan. Bak de vegan gehaktballen op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Haal uit de pan en voeg de ui en de rest van de boter toe. Bak de ui 2 min. op hoog vuur.
Roer de bloem door de ui en bak 2 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen het bouillonblokje oplossen in het kokende water en voeg toe aan de ui. Roer door en laat in 5 min. op middelhoog vuur inkoken tot een gebonden jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de gehaktballen toe aan de jus en houd warm.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Meng de amandeldrink door de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf 1 tot 2 min. roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over borden en verdeel de vegan gehaktballen en jus erover.
Vegan andijviestamppot
Een winterse favoriet is het zeker: andijviestamppot! Dit keer in een plantaardig jasje met amandeldrink en een vegan gehaktbal per persoon. Laat die koude dagen maar komen!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in ruim water in 15 min. gaar. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en verhit de helft van de plantaardige boter in een koekenpan. Bak de vegan gehaktballen op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Haal uit de pan en voeg de ui en de rest van de boter toe. Bak de ui 2 min. op hoog vuur.
Roer de bloem door de ui en bak 2 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen het bouillonblokje oplossen in het kokende water en voeg toe aan de ui. Roer door en laat in 5 min. op middelhoog vuur inkoken tot een gebonden jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de gehaktballen toe aan de jus en houd warm.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Meng de amandeldrink door de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf 1 tot 2 min. roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over borden en verdeel de vegan gehaktballen en jus erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg koelverse stamppotaardappelen
1 middelgrote ui
30 g Flower Farm Bakken zonder palm
4 vegan gehaktballen
1 el tarwebloem
1 vegan groentebouillonblokje
400 ml kokend water
100 ml amandeldrink ongezoet
500 g fijngesneden andijvie
Dit heb je nodig
pureestamper