Vegan boerenkoolstamppot
Boerenkoolstamppot vegan maken? Dat doe je makkelijk in dit recept met plantaardige spekjes, amandeldrink en een jus van sojasaus. Serveer met vegan worst en je bent helemaal winterproof.
Aan de slag
Kook de aardappelen met de boerenkool in een ruime pan met water in 15 min. gaar.
Verhit ¼ van de margarine in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Verhit de olie in een koekenpan en bak de braadworsten rondom goudbruin.
Smelt 25 g margarine (per 4 personen) in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer de bloem met de garde erdoor en bak 2 min. op middelhoog vuur. Laat de zilveruitjes uitlekken, halveer en voeg samen met de sojasaus en het water toe aan de pan. Roer door, breng aan de kook en laat 3 min. op middelhoog vuur inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de amandeldrink op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de amandeldrink en de rest van de margarine met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de vegan rookworsten, vegan spekjes en zilveruitjesjus.
Vegan boerenkoolstamppot
Boerenkoolstamppot vegan maken? Dat doe je makkelijk in dit recept met plantaardige spekjes, amandeldrink en een jus van sojasaus. Serveer met vegan worst en je bent helemaal winterproof.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen met de boerenkool in een ruime pan met water in 15 min. gaar.
Verhit ¼ van de margarine in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Verhit de olie in een koekenpan en bak de braadworsten rondom goudbruin.
Smelt 25 g margarine (per 4 personen) in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer de bloem met de garde erdoor en bak 2 min. op middelhoog vuur. Laat de zilveruitjes uitlekken, halveer en voeg samen met de sojasaus en het water toe aan de pan. Roer door, breng aan de kook en laat 3 min. op middelhoog vuur inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de amandeldrink op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de amandeldrink en de rest van de margarine met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de vegan rookworsten, vegan spekjes en zilveruitjesjus.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg koelverse stamppotaardappelen
600 g gesneden boerenkool
60 g ongezouten plantenmargarine
160 g vegan spekjes
1 el milde olijfolie
200 g vegan kipbraadworsten
1 el tarwebloem
50 g zilveruitjes
1 el sojasaus
400 ml water
100 ml amandeldrink ongezoet
Dit heb je nodig
pureestamper