Gepeperde boerenkoolstamppot
Boerenkool op de oosterse en vegatoer: met sambal, ketjap en vegetarische balletjes.
Aan de slag
Breng de aardappelen en boerenkool in laagje water met zout naar smaak aan de kook en laat ze in ca. 20 min gaarkoken. Giet de aardappelen af.
Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak hierin de balletjes in ca. 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ketjap, sambal en het water toe en kook 1 min.
Stamp de aardappelen en boerenkool fijn met de rest van de boter, melk, sambal en zout naar smaak. Roer de helft van de uitjes door de stamppot. Schep de stamppot op de borden en verdeel de balletjes met jus en de rest van de uitjes erover.
Boerenkool
Instructievideo - 04:42 min.
Gepeperde boerenkoolstamppot
Boerenkool op de oosterse en vegatoer: met sambal, ketjap en vegetarische balletjes.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng de aardappelen en boerenkool in laagje water met zout naar smaak aan de kook en laat ze in ca. 20 min gaarkoken. Giet de aardappelen af.
Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak hierin de balletjes in ca. 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ketjap, sambal en het water toe en kook 1 min.
Stamp de aardappelen en boerenkool fijn met de rest van de boter, melk, sambal en zout naar smaak. Roer de helft van de uitjes door de stamppot. Schep de stamppot op de borden en verdeel de balletjes met jus en de rest van de uitjes erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg stamppotaardappelen
600 g gesneden boerenkool
50 g ongezouten roomboter
210 g vegetarische balletjes
2 el ketjap manis
3½ tl sambal oelek
125 ml kraanwater
200 ml halfvolle melk
100 g gebakken uitjes