Boerenkoolstamppot vegetarisch met ingemaakte ui
Het prettige zuurtje van de ingemaakte ui geeft deze vegastamppot net dat beetje extra.
Aan de slag
Doe de stamppotaardappelen in een grote pan en schenk er zoveel water bij dat de aardappelen ruim onder staan. Voeg zout naar smaak toe. Snipper de uien en voeg samen met de boerenkool toe aan de aardappelen. Breng met de deksel op de pan aan de kook en laat 25 min. koken.
Giet de aardappelen en groenten af. Voeg 2/3 van de olijfolie en de rodewijnazijn toe en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de stukjes als van kip in 4 min. goudbruin. Schep om met de ketjap en zet het vuur uit.
Schep de boerenkool in een schaal en verdeel de stukjes als van kip en de ingemaakte uien erover.
Boerenkoolstamppot vegetarisch met ingemaakte ui
Het prettige zuurtje van de ingemaakte ui geeft deze vegastamppot net dat beetje extra.
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de stamppotaardappelen in een grote pan en schenk er zoveel water bij dat de aardappelen ruim onder staan. Voeg zout naar smaak toe. Snipper de uien en voeg samen met de boerenkool toe aan de aardappelen. Breng met de deksel op de pan aan de kook en laat 25 min. koken.
Giet de aardappelen en groenten af. Voeg 2/3 van de olijfolie en de rodewijnazijn toe en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de stukjes als van kip in 4 min. goudbruin. Schep om met de ketjap en zet het vuur uit.
Schep de boerenkool in een schaal en verdeel de stukjes als van kip en de ingemaakte uien erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg geschilde stamppotaardappelen
2 middelgrote uien
500 g gesneden boerenkool
3 el traditionele olijfolie
2 el rodewijnazijn
320 g stukjes als van kip
1 el ketjap manis
100 g ingemaakte uien
Dit heb je nodig
pureestamper