Boerenkoolstamppot vegetarisch met ingemaakte ui
bewaar
bewaar

Boerenkoolstamppot vegetarisch met ingemaakte ui

Het prettige zuurtje van de ingemaakte ui geeft deze vegastamppot net dat beetje extra.

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Doe de stamppotaardappelen in een grote pan en schenk er zoveel water bij dat de aardappelen ruim onder staan. Voeg zout naar smaak toe. Snipper de uien en voeg samen met de boerenkool toe aan de aardappelen. Breng met de deksel op de pan aan de kook en laat 25 min. koken.

Giet de aardappelen en groenten af. Voeg 2/3 van de olijfolie en de rodewijnazijn toe en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de stukjes als van kip in 4 min. goudbruin. Schep om met de ketjap en zet het vuur uit.

Schep de boerenkool in een schaal en verdeel de stukjes als van kip en de ingemaakte uien erover.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boerenkoolstamppot vegetarisch met ingemaakte ui

Het prettige zuurtje van de ingemaakte ui geeft deze vegastamppot net dat beetje extra.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig