Gadogado van courgettespaghetti, krokante tempeh & een eitje
Lekker makkelijk dit gerecht! De bowl vul je met courgettespaghetti, gebakken tempeh en pindasaus.
Aan de slag
Snijd de tempeh in plakken en snijd deze in de lengte in dunne reepjes. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de tempeh in 8 min. krokant. Voeg 2/3 van de ketjap toe en bak nog 2 min.
Snijd de komkommers in plakjes en de limoen in partjes. Doe de courgettespaghetti in een vergiet, giet er kokend water over en laat goed uitlekken.
Doe voor de pindasaus de melk, pindakaas, sambal en de rest van de ketjap in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 1-2 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren.
Verdeel de courgettespaghetti over diepe borden. Verdeel de komkommer, rauwkost en tempeh erover. Leg op elk gerecht een ei en limoenpartje. Garneer met de gebakken uitjes en serveer met de pindasaus.
Gadogado van courgettespaghetti, krokante tempeh & een eitje
Instructievideo - 00:32 min.
Gadogado van courgettespaghetti, krokante tempeh & een eitje
Lekker makkelijk dit gerecht! De bowl vul je met courgettespaghetti, gebakken tempeh en pindasaus.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tempeh in plakken en snijd deze in de lengte in dunne reepjes. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de tempeh in 8 min. krokant. Voeg 2/3 van de ketjap toe en bak nog 2 min.
Snijd de komkommers in plakjes en de limoen in partjes. Doe de courgettespaghetti in een vergiet, giet er kokend water over en laat goed uitlekken.
Doe voor de pindasaus de melk, pindakaas, sambal en de rest van de ketjap in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 1-2 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren.
Verdeel de courgettespaghetti over diepe borden. Verdeel de komkommer, rauwkost en tempeh erover. Leg op elk gerecht een ei en limoenpartje. Garneer met de gebakken uitjes en serveer met de pindasaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g tempeh
3 el arachideolie
3 el ketjap manis
1 komkommer
1 limoen
800 g courgettespaghetti
100 ml halfvolle melk
50 g pindakaas naturel
1 tl sambal oelek
4 middelgrote scharreleieren
60 g gebakken uitjes