Tempeh sate met rijst
bewaar
bewaar

Tempeh sate met rijst

Het marineren duurt even, maar dan heb je ook wat.

20 min. bereiden / 1 uur wachten

pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in stukjes van 1 cm.

Doe de helft van de ketjap, 1 el olie en de sambal in een schaal. Pers de limoen uit en voeg 1 el sap toe. Meng de marinade door elkaar en schep om met de tempeh. Laat 1 uur marineren.

Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Doe de rest van de ketjap, de pindakaas en kokosmelk in een steelpan en verwarm al roerend tot een egaal mengsel. Voeg de rode peper toe en pers de teen knoflook erboven. Breng verder op smaak met limoensap.

Rijg de tempeh aan de satéprikkers. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de tempehsateetjes 4 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

Leg de sateetjes op een schaal en schenk de satésaus erover. Bestrooi met de gebakken uitjes.

combinatietipLekker met geroerbakte groenten en pandan- of basmatirijst.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tempeh sate met rijst

Het marineren duurt even, maar dan heb je ook wat.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig