Jackfruitsaté
Deze spiesjes zijn helemaal vegan-proof.
Aan de slag
Laat de satéprikkers ca. 30 min. weken in water. Spoel het jackfruit onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Dep droog met een schone theedoek. Rijg aan elke prikker ca. 3 stukjes jackfruit.
Snijd de knoflook fijn en meng met de sotokruiden, arachideolie, ketjap en sambal. Bestrijk de jackfruitsaté met een kwastje rondom met ⅔ van de marinade laat minimaal 10 min. staan.
Verhit ondertussen de rest van de rest van de marinade, de pindakaas, kokosmelk en het water in een steelpan laat 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig. Voeg zo nodig meer water toe. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de jackfruitsaté 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de bosui in schuine dunne ringen. Serveer de jackfruitsaté met de pindasaus, bosui en gebakken uitjes.
Jackfruitsaté
Instructievideo - 00:38 min.
Jackfruitsaté
Deze spiesjes zijn helemaal vegan-proof.
bijgerecht
null porties
220 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de satéprikkers ca. 30 min. weken in water. Spoel het jackfruit onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Dep droog met een schone theedoek. Rijg aan elke prikker ca. 3 stukjes jackfruit.
Snijd de knoflook fijn en meng met de sotokruiden, arachideolie, ketjap en sambal. Bestrijk de jackfruitsaté met een kwastje rondom met ⅔ van de marinade laat minimaal 10 min. staan.
Verhit ondertussen de rest van de rest van de marinade, de pindakaas, kokosmelk en het water in een steelpan laat 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig. Voeg zo nodig meer water toe. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de jackfruitsaté 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de bosui in schuine dunne ringen. Serveer de jackfruitsaté met de pindasaus, bosui en gebakken uitjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg young jackfruit in blik
1 teen knoflook
2 el soto kruiden
2 el arachideolie
4 el ketjap manis
½ el sambal oelek
150 g pindakaas
200 ml kokosmelk
100 ml water
1 bosui
4 el gebakken uitjes
Dit heb je nodig
satéprikker 20 cm
schone theedoek
bakkwastje
grillpan