Vegan butter chicken
Deze vegan butter chicken smaakt net zo lekker als het origineel, maar is helemaal plantaardig! Maak met kipstuckjes en serveer met naan.
Aan de slag
Doe de kipstuckjes en kokos-gurt in een kom. Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp en meng met de garam masala, chilipoeder, gerookte-paprikapoeder en het zout. Meng de helft van dit specerijenmengsel door de kipstuckjes, dek af en laat 20-30 min. marineren.
Snijd ondertussen de uien in stukken. Verhit de plantaardige boter in een grote hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rest van het specerijenmengsel toe en bak nog 2 min. mee op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de tomaten grof en voeg samen met de tomatenpuree en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur koken.
Haal de currysaus van het vuur en pureer met de staafmixer glad. Meng er ¾ van de haver keuken door. Zet de pan terug op het vuur en laat op laag tot middelhoog vuur iets inkoken.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Meng de gemarineerde kipstuckjes met de olie en gril ze in delen op hoog vuur in 1-2 min. rondom tot ze mooie grillstrepen krijgen.
Voeg de gegrilde kipstuckjes, de eventueel overige marinade en suiker toe aan de gepureerde saus en kook nog 5 min. op laag vuur mee.
Verwarm ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besprenkel de butter chicken vlak voor serveren met rest van de haver keuken en bestrooi met de fenegriek.
Vegan butter chicken
Deze vegan butter chicken smaakt net zo lekker als het origineel, maar is helemaal plantaardig! Maak met kipstuckjes en serveer met naan.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Doe de kipstuckjes en kokos-gurt in een kom. Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp en meng met de garam masala, chilipoeder, gerookte-paprikapoeder en het zout. Meng de helft van dit specerijenmengsel door de kipstuckjes, dek af en laat 20-30 min. marineren.
Snijd ondertussen de uien in stukken. Verhit de plantaardige boter in een grote hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rest van het specerijenmengsel toe en bak nog 2 min. mee op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de tomaten grof en voeg samen met de tomatenpuree en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur koken.
Haal de currysaus van het vuur en pureer met de staafmixer glad. Meng er ¾ van de haver keuken door. Zet de pan terug op het vuur en laat op laag tot middelhoog vuur iets inkoken.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Meng de gemarineerde kipstuckjes met de olie en gril ze in delen op hoog vuur in 1-2 min. rondom tot ze mooie grillstrepen krijgen.
Voeg de gegrilde kipstuckjes, de eventueel overige marinade en suiker toe aan de gepureerde saus en kook nog 5 min. op laag vuur mee.
Verwarm ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besprenkel de butter chicken vlak voor serveren met rest van de haver keuken en bestrooi met de fenegriek.
combinatietip:
algemeen:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
320 g vegetarische kipstuckjes
50 g plantaardige kokos gurt ongezoet
40 g verse gember
5 tenen knoflook
3 el garam masala
½ tl chilipoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl zout
2 middelgrote uien
30 g Flower Farm Bakken zonder palm
5 trostomaten
50 g tomatenpuree
100 ml water
200 ml haver keuken (alternatief voor kookroom)
2 el zonnebloemolie
1 el kristalsuiker
4 naanbroden
1 tl gedroogd fenegriekblad
Dit heb je nodig
staafmixer
grillpan