Traybake van pastinaakfrietjes, kip, paksoi en shiitake van Hugo Kennis
Van traybakes worden we altijd gelukkig! Lekker snel, gezond en megalekker. Deze ovenschaal schuif je de oven in met kip, paksoi, shiitake en kip.
15 min. bereiden / 30 min. oventijd / 10 min. wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Schil de gember en rasp fijn. Rasp de tenen knoflook fijn. Meng de gember en knoflook met de ketjap, sesamolie, chilivlokken en kipkluifjes. Dek af met aluminiumfolie en laat 30 min. marineren.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in de lengte in ongeveer gelijke frietjes van ca. 1 cm breed en 6 cm lang. Halveer de shiitake. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Snijd de paksoi in de lengte in 8 parten.
Verdeel de pastinaakfriet, paksoi, shiitake en bosui over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om. Verdeel de kipkluifjes erover.
Bak de traybake ca. 25-30 min. in de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Traybake van pastinaakfrietjes, kip, paksoi en shiitake van Hugo Kennis
Van traybakes worden we altijd gelukkig! Lekker snel, gezond en megalekker. Deze ovenschaal schuif je de oven in met kip, paksoi, shiitake en kip.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Schil de gember en rasp fijn. Rasp de tenen knoflook fijn. Meng de gember en knoflook met de ketjap, sesamolie, chilivlokken en kipkluifjes. Dek af met aluminiumfolie en laat 30 min. marineren.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in de lengte in ongeveer gelijke frietjes van ca. 1 cm breed en 6 cm lang. Halveer de shiitake. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Snijd de paksoi in de lengte in 8 parten.
Verdeel de pastinaakfriet, paksoi, shiitake en bosui over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om. Verdeel de kipkluifjes erover.
Bak de traybake ca. 25-30 min. in de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g verse gember
4 tenen knoflook
75 ml ketjap manis
1 el sesamolie
½ tl chilivlokken
500 g scharrel kipkluifjes
800 g pastinaken
100 g shiitake
4 bosuien
1 paksoi
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier