Instantnoedels met kipgehakt en paksoi (advertorial)
Geïnspireerd door mie ayam jamur (noedels, kip, paddenstoelen) waarbij de noedels en de bouillon apart geserveerd worden. Zo bepaal je zelf hoeveel soep je erbij wil. En met de handige kruidenmix heb je het zó op tafel staan.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn, snipper de sjalotten en snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Verhit een hapjespan op hoog vuur zonder olie of boter en bak de shiitake 3-4 min. Voeg de olie, knoflook, sjalot en het gehakt toe en bak nog 6-7 min. op hoog vuur, schep regelmatig om. Voeg de paksoi, ⅕ van het kokend water, de oestersaus en ketjap manis toe. Breng aan de kook en laat 4-5 min. op hoog vuur koken tot er bijna geen vocht meer in de pan zit. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de noedels 3 min., giet af en schep om met de sesamolie.
Meng alle meegeleverde pakjes kruiden met de rest van het kokend water en voeg de helft van de bosui eraan toe.
Verdeel de noedels over de kommen. Schep het kipmengsel erover en bestrooi met de rest van de bosui. Serveer de bouillon apart erbij.
Instantnoedels met kipgehakt en paksoi (advertorial)
Geïnspireerd door mie ayam jamur (noedels, kip, paddenstoelen) waarbij de noedels en de bouillon apart geserveerd worden. Zo bepaal je zelf hoeveel soep je erbij wil. En met de handige kruidenmix heb je het zó op tafel staan.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn, snipper de sjalotten en snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Verhit een hapjespan op hoog vuur zonder olie of boter en bak de shiitake 3-4 min. Voeg de olie, knoflook, sjalot en het gehakt toe en bak nog 6-7 min. op hoog vuur, schep regelmatig om. Voeg de paksoi, ⅕ van het kokend water, de oestersaus en ketjap manis toe. Breng aan de kook en laat 4-5 min. op hoog vuur koken tot er bijna geen vocht meer in de pan zit. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de noedels 3 min., giet af en schep om met de sesamolie.
Meng alle meegeleverde pakjes kruiden met de rest van het kokend water en voeg de helft van de bosui eraan toe.
Verdeel de noedels over de kommen. Schep het kipmengsel erover en bestrooi met de rest van de bosui. Serveer de bouillon apart erbij.
variatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
3 sjalotten
3 bosuien
300 g gesneden shiitake
2 el zonnebloemolie
300 g kipgehakt naturel
400 g koelverse gesneden paksoi
1 l kokend water
2 el oestersaus
1 el ketjap manis
4 pakjes Indomie instant chicken noodles
½ el sesamolie