Dumplingsoep met noedels en paksoi
Groentedumplings + noedels + paksoi = dumplingsoep! Maak 'm met shiitake en sojasaus. Geheel plantaardig en onwijs smaakvol.
Aan de slag
Snijd het witte deel van de bosui grof en het groene deel fijn. Snijd de knoflook fijn. Rasp de gember fijn. Halveer de shittake.
Verhit een (soep)pan met de helft van de olie op middelhoog vuur en bak de shiitake 3 min. tot lichtbruin. Schep af en toe om.
Voeg de steranijs, knoflook, gember en witte deel van de bosui toe en bak nog 2 min.
Voeg het bouillonblokje en kokend water toe en breng aan de kook. Voeg de sojasaus en rijstazijn toe. Laat 10 min. koken. Voeg na 8 min. de dumplings toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal ondertussen de noedels uit de verpakking en spoel af onder warm water. Laat uitlekken en verdeel over kommen. Snijd de paksoistronken in de lengte in kwarten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan of wok op hoog vuur en roerbak de paksoi 5 min. Haal van het vuur en schep de helft van de sesamolie erdoor.
Verdeel de soep en dumplings over de kommen met de noedels. Verdeel de paksoi erover. Bestrooi met de rest van de bosui en besprenkel met de rest van de sesamolie.
Dumplingsoep met noedels en paksoi
Groentedumplings + noedels + paksoi = dumplingsoep! Maak 'm met shiitake en sojasaus. Geheel plantaardig en onwijs smaakvol.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het witte deel van de bosui grof en het groene deel fijn. Snijd de knoflook fijn. Rasp de gember fijn. Halveer de shittake.
Verhit een (soep)pan met de helft van de olie op middelhoog vuur en bak de shiitake 3 min. tot lichtbruin. Schep af en toe om.
Voeg de steranijs, knoflook, gember en witte deel van de bosui toe en bak nog 2 min.
Voeg het bouillonblokje en kokend water toe en breng aan de kook. Voeg de sojasaus en rijstazijn toe. Laat 10 min. koken. Voeg na 8 min. de dumplings toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal ondertussen de noedels uit de verpakking en spoel af onder warm water. Laat uitlekken en verdeel over kommen. Snijd de paksoistronken in de lengte in kwarten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan of wok op hoog vuur en roerbak de paksoi 5 min. Haal van het vuur en schep de helft van de sesamolie erdoor.
Verdeel de soep en dumplings over de kommen met de noedels. Verdeel de paksoi erover. Bestrooi met de rest van de bosui en besprenkel met de rest van de sesamolie.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 bosuien
3 tenen knoflook
30 g verse gember
125 g shiitake
4 el zonnebloemolie
1 steranijs
1 vegan groentebouillonblokje
1 l kokend water
3 el sojasaus
3 el rijstazijn
270 g vega gyoza
300 g voorgekookte udon noedels
550 g Shanghai paksoi
4 tl sesamolie