Shanghai paksoi met shiitake en bosui
Aan de slag
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe de paksoi in een stoommand of -pan en stoom in ca. 10 min. gaar.
Schil ondertussen de gember en snijd hem fijn. Snijd de shiitakes in vieren en de bosuitjes in ringetjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gember en ui 2 min. Voeg de shiitakes toe en roerbak 3 min. Roer de oestersaus los met de sambal en het water. Schenk het bij de shiitakes en roerbak nog 1 min.
Doe de paksoi in een schaal en verdeel de shiitakes met de saus erover. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.
Groenten stomen
Instructievideo - 00:33 min.
Shanghai paksoi met shiitake en bosui
bijgerecht
null personen
240 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe de paksoi in een stoommand of -pan en stoom in ca. 10 min. gaar.
Schil ondertussen de gember en snijd hem fijn. Snijd de shiitakes in vieren en de bosuitjes in ringetjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gember en ui 2 min. Voeg de shiitakes toe en roerbak 3 min. Roer de oestersaus los met de sambal en het water. Schenk het bij de shiitakes en roerbak nog 1 min.
Doe de paksoi in een schaal en verdeel de shiitakes met de saus erover. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.
combinatietip:
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el sesamzaad
8 struiken Shanghai paksoi
3 bosuien
100 g shiitakes
2 uien
3 cm verse gember
4 el zonnebloemolie
4 el kraanwater
1 tl sambal badjak
4 el oestersaus