Runderreepjes met shii-takes en Shanghai paksoi
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Van paksoi groen blad van witte stengel snijden en paksoi wassen. Stengel in stukjes snijden. Bladeren oprollen en in dunne reepjes snijden. Shii-take in kom omscheppen met maizena, zodat alle paddestoelen rondom bedekt zijn. In wok of hapjespan 2 el olie verhitten en runderreepjes 5 min. al omscheppend gaar bakken. Vlees op smaak brengen met zout en peper, uit wok nemen en apart houden. Rest van olie in wok verhitten. Gemberwortel 30 sec. fruiten. Paddestoelen en paksoistelen toevoegen en op hoog vuur 5 min. roerbakken. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en geheel 30 sec. doorkoken. Vlees en paksoireepjes door groenten roeren en door en door verwarmen. Gerecht op smaak brengen met oestersaus en peper en met rijst serveren.
Runderreepjes met shii-takes en Shanghai paksoi
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Van paksoi groen blad van witte stengel snijden en paksoi wassen. Stengel in stukjes snijden. Bladeren oprollen en in dunne reepjes snijden. Shii-take in kom omscheppen met maizena, zodat alle paddestoelen rondom bedekt zijn. In wok of hapjespan 2 el olie verhitten en runderreepjes 5 min. al omscheppend gaar bakken. Vlees op smaak brengen met zout en peper, uit wok nemen en apart houden. Rest van olie in wok verhitten. Gemberwortel 30 sec. fruiten. Paddestoelen en paksoistelen toevoegen en op hoog vuur 5 min. roerbakken. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en geheel 30 sec. doorkoken. Vlees en paksoireepjes door groenten roeren en door en door verwarmen. Gerecht op smaak brengen met oestersaus en peper en met rijst serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
3 struikjes Shanghai paksoi
100 g shii-takepaddestoelen
1 el maizena
5 el zonnebloemolie
1 schaaltje runderreepjes naturel
1 cm verse gemberwortel
250 ml runderbouillon
2 el oestersaus
Dit heb je nodig
wok