Gestoomde Shanghai paksoi met gemberdressing
Aan de slag
Paksoi in ruim water wassen, droogdeppen en struikjes in de lengte halveren. Paksoihelften naast elkaar op bord leggen. Bord met paksoi in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Paksoi in 6-8 min. afgedekt gaar stomen. In kom gember, azijn, sojasaus en sesamolie door elkaar roeren. Paksoi uit pan nemen, eventueel vocht afgieten. Gemberdressing erover sprenkelen en chilipeper naar smaak erboven malen. Lekker bij roergebakken rundvlees en mie.
Gestoomde Shanghai paksoi met gemberdressing
bijgerecht
null personen
140 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Paksoi in ruim water wassen, droogdeppen en struikjes in de lengte halveren. Paksoihelften naast elkaar op bord leggen. Bord met paksoi in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Paksoi in 6-8 min. afgedekt gaar stomen. In kom gember, azijn, sojasaus en sesamolie door elkaar roeren. Paksoi uit pan nemen, eventueel vocht afgieten. Gemberdressing erover sprenkelen en chilipeper naar smaak erboven malen. Lekker bij roergebakken rundvlees en mie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 struikjes Shanghai paksoi
1 cm verse gemberwortel
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels sesamolie
0 gedroogde chilipeper uit molentje
Dit heb je nodig
stoompan