Hutspot met vegaballetjes
Dagje zonder vlees + stamppot = vega hutspot!
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe in een ruime pan water met zout. Voeg de hutspotgroenten toe en kook alles in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes 6 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen en de groente af en doe terug in de pan. Voeg de melk en de rest van de olijfolie toe en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Serveer met de vegetarische balletjes.
Hutspot met vegaballetjes
Instructievideo - 00:24 min.
Hutspot met vegaballetjes
Dagje zonder vlees + stamppot = vega hutspot!
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe in een ruime pan water met zout. Voeg de hutspotgroenten toe en kook alles in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes 6 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen en de groente af en doe terug in de pan. Voeg de melk en de rest van de olijfolie toe en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Serveer met de vegetarische balletjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
1 kg verse gesneden hutspotgroenten
4 el milde olijfolie
200 g vegetarische balletjes
100 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
pureestamper