Gebakken hutspot met pepermakreel
Hutspot nieuwe stijl: gebakken in plaats van gekookt en met makreel in plaats van klapstuk.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de knoflook fijn. Verhit helft van boter in een hapjespan en bak de knoflook met de hutspotgroenten op middelhoog vuur 15 min. Roer regelmatig. Verwarm de melk in een steelpan.
Giet de aardappelen af. Stamp ze met de pureestamper tot puree en voeg de rest van de boter en de melk toe. Roer de hutspotgroenten door de puree en serveer met de pepermakreel.
Gebakken hutspot met pepermakreel
Instructievideo - 02:20 min.
Gebakken hutspot met pepermakreel
Hutspot nieuwe stijl: gebakken in plaats van gekookt en met makreel in plaats van klapstuk.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de knoflook fijn. Verhit helft van boter in een hapjespan en bak de knoflook met de hutspotgroenten op middelhoog vuur 15 min. Roer regelmatig. Verwarm de melk in een steelpan.
Giet de aardappelen af. Stamp ze met de pureestamper tot puree en voeg de rest van de boter en de melk toe. Roer de hutspotgroenten door de puree en serveer met de pepermakreel.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappel
2 tenen knoflook
500 g verse gesneden hutspotgroenten
50 g ongezouten roomboter
200 ml halfvolle melk
258 g gerookte pepermakreel
Dit heb je nodig
pureestamper