Bonenschotel met pasta en amandelen
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit in een wok of braadpan de olie en fruit hierin de uien goudbruin. Snijd de koolraap in reepjes. Voeg de koolraapreepjes, de sugo en de bruine bonen met vocht toe, roer om en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht op laag vuur 15 min. zachtjes stoven.
Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel, onder regelmatig omschudden, goudbruin.
Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Houd wat mooie blaadjes achter. Schep van het vuur af het amandelschaafsel en het basilicum door de bruine bonen. Verdeel de penne over de borden en schep het bogenmengsel erop. Garneer met de achtergehouden basilicum.
Bonenschotel met pasta en amandelen
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit in een wok of braadpan de olie en fruit hierin de uien goudbruin. Snijd de koolraap in reepjes. Voeg de koolraapreepjes, de sugo en de bruine bonen met vocht toe, roer om en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht op laag vuur 15 min. zachtjes stoven.
Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel, onder regelmatig omschudden, goudbruin.
Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Houd wat mooie blaadjes achter. Schep van het vuur af het amandelschaafsel en het basilicum door de bruine bonen. Verdeel de penne over de borden en schep het bogenmengsel erop. Garneer met de achtergehouden basilicum.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
2 uien
2 el traditionele olijfolie
450 g koolrapen
390 ml pastasaus met kruiden
660 g Hollandse bruine bonen
55 g amandelschaafsel
15 g verse basilicum