Vegetarische goulash van koolraap
Vegetariërs te eten? Zet deze Hongaarse specialiteit op tafel, want die is ook zonder vlees heel erg lekker.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de spekreepjes in 4 min. op hoog vuur krokant. Draai het vuur laag, voeg de ui, knoflook, paprika en koolraap toe en bak alles samen 3 min. Schep goed om. Kneus het karwijzaad en de kruidnagels in de vijzel en voeg met de paprikapoeder toe aan het ui-spekmengsel. Bak 1 min. mee.
Los de bouillontablet op in het water en voeg met de gepelde tomaten toe aan de pan. Plet de tomaten met een houten lepel. Breng het gerecht tegen de kook aan en laat 10 min. zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Roer de peterselie door de goulash en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rijst.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Vegetarische goulash van koolraap
Vegetariërs te eten? Zet deze Hongaarse specialiteit op tafel, want die is ook zonder vlees heel erg lekker.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de spekreepjes in 4 min. op hoog vuur krokant. Draai het vuur laag, voeg de ui, knoflook, paprika en koolraap toe en bak alles samen 3 min. Schep goed om. Kneus het karwijzaad en de kruidnagels in de vijzel en voeg met de paprikapoeder toe aan het ui-spekmengsel. Bak 1 min. mee.
Los de bouillontablet op in het water en voeg met de gepelde tomaten toe aan de pan. Plet de tomaten met een houten lepel. Breng het gerecht tegen de kook aan en laat 10 min. zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Roer de peterselie door de goulash en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rijst.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g meergranenrijst
2 uien
2 tenen knoflook
2 rode puntpaprika's
3 el koolzaadolie
150 g vegetarische spekreepjes
350 g koolrapen
2 tl karwijzaad
2 kruidnagels
1 el gerookt paprikapoeder
1 groentebouillonblokje
100 ml water
400 g gepelde tomaten in blik
10 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
hapjespan