Crostini’s met raapstelen, pijnboompitten en citroen
Knapperig ovenhapje voor bij een voorjaarsborrel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kapjes van het brood en de rest in 20 sneetjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Doe 2 el olie in een kommetje, pers de knoflook erboven en roer door. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie. Bak de crostini’s in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant.
Rasp de gele schil van de citroen en pers een halve vrucht uit. Rasp de kaas en snijd de raapstelen grof.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de raapstelen 2 min. Neem de pan van het vuur en schep de pijnboompitten, kaas en het citroenrasp en -sap erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het raapstelenmengsel over de crostini’s en serveer.
Crostini’s met raapstelen, pijnboompitten en citroen
Knapperig ovenhapje voor bij een voorjaarsborrel.
null porties
75 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kapjes van het brood en de rest in 20 sneetjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Doe 2 el olie in een kommetje, pers de knoflook erboven en roer door. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie. Bak de crostini’s in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant.
Rasp de gele schil van de citroen en pers een halve vrucht uit. Rasp de kaas en snijd de raapstelen grof.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de raapstelen 2 min. Neem de pan van het vuur en schep de pijnboompitten, kaas en het citroenrasp en -sap erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het raapstelenmengsel over de crostini’s en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ciabatta afbakbrood
3 el arachideolie
1 teen knoflook
1 citroen
50 g Parmigiano Reggiano
300 g raapstelen
50 g geroosterde pijnboompitten
Dit heb je nodig
bakpapier