Bruschette met salade van artisjokbodems
Dat er zó veel smaak op een bruschetta past: artisjok (zelf gekookt!) in marinade met een beetje pit.
45 min. bereiden / 15 min. oventijd / 15 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Verwijder de steel en de buitenste harde blaadjes van de artisjokken. Halveer een citroen en wrijf met de snijkant van een helft over de onderkanten van de artisjok om verkleuren te voorkomen. Breng een pan water aan de kook. Rasp de gele schil van de andere citroen en pers de vrucht uit. Voeg het citroensap toe en kook de artisjokken in 30 min. gaar. Schep ze uit het water en laat afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd voor de bruschette de ciabatta in 5 sneetjes per persoon en bestrijk met de helft van de olie. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.
Snijd het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook en de zongedroogde tomaten fijn. Meng voor de marinade het citroenrasp met de rode peper, knoflook, dragon, tomaat en de rest van de olie.
Haal de blaadjes van de artisjok los en verwijder het hooi in de kern. Het hooi kun je niet eten. Snijd de artisjokbodems in blokjes van ½ x ½ cm en meng met de marinade. Verdeel de rucola en artisjoksalade over de bruschette en schaaf er met een dunschiller krullen Parmezaan over. Serveer direct.
Bruschette met salade van artisjokbodems
Dat er zó veel smaak op een bruschetta past: artisjok (zelf gekookt!) in marinade met een beetje pit.
null personen
495 kcal
45 min. bereiden
15 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwijder de steel en de buitenste harde blaadjes van de artisjokken. Halveer een citroen en wrijf met de snijkant van een helft over de onderkanten van de artisjok om verkleuren te voorkomen. Breng een pan water aan de kook. Rasp de gele schil van de andere citroen en pers de vrucht uit. Voeg het citroensap toe en kook de artisjokken in 30 min. gaar. Schep ze uit het water en laat afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd voor de bruschette de ciabatta in 5 sneetjes per persoon en bestrijk met de helft van de olie. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.
Snijd het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook en de zongedroogde tomaten fijn. Meng voor de marinade het citroenrasp met de rode peper, knoflook, dragon, tomaat en de rest van de olie.
Haal de blaadjes van de artisjok los en verwijder het hooi in de kern. Het hooi kun je niet eten. Snijd de artisjokbodems in blokjes van ½ x ½ cm en meng met de marinade. Verdeel de rucola en artisjoksalade over de bruschette en schaaf er met een dunschiller krullen Parmezaan over. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 artisjokken
2 citroenen
1 ciabatta afbakbrood
8 el traditionele olijfolie
½ rode peper
½ teen knoflook
8 semi-zongedroogde tomaten
2 tl gedroogde dragon
40 g rucola
50 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
bakpapier