Bruschette met paprikapaté
bewaar
bewaar

Bruschette met paprikapaté

In Italië komen ze als voorgerecht op tafel, hier in Nederland maken we er een borrelhapje van.

10 min. bereiden / 8 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken. Besprenkel de bovenkanten met de olijfolie. Rooster het brood ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven.

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe de peper in een keukenmachine met de walnoten, 50 g zongedroogde tomaatjes, de gegrilde paprika en de salie. Maal tot een grove paté. Snijd nog eens 80 g zongedroogde tomaatjes in reepjes. Neem de bruschette uit de oven, leg op een schaal en verdeel de paté erover. Garneer met de reepjes tomaat.

variatietipWil je de paté extra pittig maken? Vervang de rode peper door 1/2 tl (of meer naar smaak) chilivlokken
combinatietipLekker met aspergetips.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bruschette met paprikapaté

In Italië komen ze als voorgerecht op tafel, hier in Nederland maken we er een borrelhapje van.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig