Bruschette met paprikapaté
In Italië komen ze als voorgerecht op tafel, hier in Nederland maken we er een borrelhapje van.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken. Besprenkel de bovenkanten met de olijfolie. Rooster het brood ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven.
Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe de peper in een keukenmachine met de walnoten, 50 g zongedroogde tomaatjes, de gegrilde paprika en de salie. Maal tot een grove paté. Snijd nog eens 80 g zongedroogde tomaatjes in reepjes. Neem de bruschette uit de oven, leg op een schaal en verdeel de paté erover. Garneer met de reepjes tomaat.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Bruschette met paprikapaté
In Italië komen ze als voorgerecht op tafel, hier in Nederland maken we er een borrelhapje van.
null porties
130 kcal
10 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken. Besprenkel de bovenkanten met de olijfolie. Rooster het brood ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven.
Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe de peper in een keukenmachine met de walnoten, 50 g zongedroogde tomaatjes, de gegrilde paprika en de salie. Maal tot een grove paté. Snijd nog eens 80 g zongedroogde tomaatjes in reepjes. Neem de bruschette uit de oven, leg op een schaal en verdeel de paté erover. Garneer met de reepjes tomaat.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ciabatta afbakbrood
2 el traditionele olijfolie
1 rode peper
100 g ongebrande walnoten
130 g koelverse zongedroogde tomaatjes
50 g gegrilde rode paprika's in pot
5 verse salieblaadjes
Dit heb je nodig
keukenmachine