Gnocchi met walnoten, witlof & basilicum
Door het bakken krijgt de gnocchi een knapperig korstje.
Aan de slag
Verhit in 2 koekenpannen elk 2 el olie en bak in elke pan 1 pak gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in reepjes. Hak de walnoten grof.
Verdeel de laatste 3 min. de witlof over de pannen en bak met de gnocchi mee.
Laat ondertussen de paprika's uitlekken en pureer ze met de staafmixer tot een gladde saus.
Verdeel de paprikasaus over de pannen en schep door de gnocchi. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de walnoten. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de gnocchi.
Gnocchi met walnoten, witlof & basilicum
Door het bakken krijgt de gnocchi een knapperig korstje.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit in 2 koekenpannen elk 2 el olie en bak in elke pan 1 pak gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in reepjes. Hak de walnoten grof.
Verdeel de laatste 3 min. de witlof over de pannen en bak met de gnocchi mee.
Laat ondertussen de paprika's uitlekken en pureer ze met de staafmixer tot een gladde saus.
Verdeel de paprikasaus over de pannen en schep door de gnocchi. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de walnoten. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de gnocchi.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el traditionele olijfolie
1 kg gnocchi
500 g witlof
100 g ongebrande walnoten
295 g gegrilde rode paprika's in pot
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
staafmixer