Bruschetta cherrytomaat en Parmezaan
Oven aan en binnen 20 minuten serveren: Italiaans broodje met knoflook, cherrytomaten, rozemarijn en Parmezaanse kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met de helft van de olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met de knoflook en leg ze op een schaal.
Halveer de cherrytomaten. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tomaten en de rozemarijn 3 min. Schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de bruchetta en schaaf de kaas erover. Serveer direct.
Bruschetta cherrytomaat en Parmezaan
Oven aan en binnen 20 minuten serveren: Italiaans broodje met knoflook, cherrytomaten, rozemarijn en Parmezaanse kaas.
voorgerecht
null personen
130 kcal
10 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met de helft van de olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met de knoflook en leg ze op een schaal.
Halveer de cherrytomaten. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tomaten en de rozemarijn 3 min. Schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de bruchetta en schaaf de kaas erover. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse ciabatta
4 el traditionele olijfolie
½ teen knoflook
300 g cherrytomaten
½ tl gedroogde rozemarijn
50 g Parmigiano Reggiano