- 1
- 2
- 3
Portobello
Het klinkt heel chic, maar in feite is een portobello niets anders dan een joekel van een kastanjechampignon. Vanwege zijn formaat en wat vlezige structuur is-ie perfect om bijvoorbeeld te vullen of klaar te maken als vegetarische burger.

Wat is een portobello
Een portobello is de volgroeide versie van een kastanjechampignon, waarvan de hoed volledig geopend is. Hij heeft een wat vlezige structuur en nootachtige smaak. Portobello’s hebben meestal een dwarsdoorsnede van ongeveer 12 cm. Ze komen van oorsprong uit Amerika, maar worden tegenwoordig ook jaarrond in Nederland geteeld. Veeg portobello’s voordat je ze gaat bereiden altijd schoon met keukenpapier. En leg de champignons nooit in water: ze zuigen zich hiermee vol, waardoor je de smaak minder goed proeft.

Portobello's: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?
Portobello’s kun je 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze beter niet rauw invriezen, want net zoals alle champignons bevatten portobello’s veel water, dat ze loslaten als je ze ontdooit. Bak ze daarom altijd voordat je ze invriest. Voorbewerkte portobello’s zijn in de vriezer, in een diepvriesbakje, 3 maanden houdbaar. Haal ze de dag voor gebruik uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien. Warm ze in ca. 15 minuten op in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Ingrediënten
Portobello-pizza
Portobello’s: extra grote kastanjechampignons die perfect zijn om vullen. Met een vulling van tomatensaus en voorgesneden soepgroente maak je een pizzalicious bijgerecht.
BIJGERECHT – 4 PERS. – 5 MIN. + 15 MIN. OVENTIJDINGREDIËNTEN
200 ml sugo pastasaus kruiden
150 g Kleintje boeren soepgroente
4 portobello’s
100 g oude geraspte kaas
6 cherrytoma...
00:24