Plaattaart met gebakken paddenstoelen & garnalen
Maak je maar klaar voor een paddenstoelen-plaattaart-party!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de portobello’s in dunne plakken en halveer de oesterzwammen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ui en paddenstoelen 4 min. op hoog vuur. Voeg de sojasaus toe en bak nog 4 min.
Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg op een bakplaat. Bestrooi het deeg met de mozzarella en verdeel de gebakken paddenstoelen en garnalen erover. Bestrooi met peper en bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden van de oven.
Verdeel de rucola erover en serveer.
Plaattaart met gebakken paddenstoelen & garnalen
Maak je maar klaar voor een paddenstoelen-plaattaart-party!
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de portobello’s in dunne plakken en halveer de oesterzwammen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ui en paddenstoelen 4 min. op hoog vuur. Voeg de sojasaus toe en bak nog 4 min.
Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg op een bakplaat. Bestrooi het deeg met de mozzarella en verdeel de gebakken paddenstoelen en garnalen erover. Bestrooi met peper en bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden van de oven.
Verdeel de rucola erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode uien
2 portobello's
150 g oesterzwammen
1 el sojasaus
270 g vers bladerdeeg
75 g geraspte mozzarella
200 g verse wokgarnalen met knoflook
85 g rucola