Tomatenrisotto met garnalen
In slechts zestien minuten waan je je met dit eenpansgerecht in Italiaanse sferen.
Aan de slag
Laat de artisjokharten uitlekken en vang het vocht op. Breng de tomato frito en het artisjokvocht aan de kook, voeg de rijst toe, draai het vuur laag en warm 5 min. mee. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de courgette(s) in de lengte en halveer de helften nogmaals in de lengte. Snijd in stukken van 4 cm. Snijd de artisjokharten in kwarten. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 5 min. Voeg de artisjokharten, garnalen en pesto toe en roerbak nog 2 min.
Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in stukjes. Voeg de rijst met de helft van het basilicum toe aan de groenten en schep samen met de mozzarella om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de tomatenrisotto met de rest van het basilicum en serveer direct.
Tomatenrisotto met garnalen
In slechts zestien minuten waan je je met dit eenpansgerecht in Italiaanse sferen.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
16 min. bereiden
Aan de slag
Laat de artisjokharten uitlekken en vang het vocht op. Breng de tomato frito en het artisjokvocht aan de kook, voeg de rijst toe, draai het vuur laag en warm 5 min. mee. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de courgette(s) in de lengte en halveer de helften nogmaals in de lengte. Snijd in stukken van 4 cm. Snijd de artisjokharten in kwarten. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 5 min. Voeg de artisjokharten, garnalen en pesto toe en roerbak nog 2 min.
Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in stukjes. Voeg de rijst met de helft van het basilicum toe aan de groenten en schep samen met de mozzarella om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de tomatenrisotto met de rest van het basilicum en serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g artisjokharten in blik
330 ml tomato frito
600 g 1 minuut basmatirijst
2 courgettes
125 g mozzarella
2 el traditionele olijfolie
200 g verse wokgarnalen met knoflook
4 el pesto arrabbiata
15 g verse basilicum