Makreel-rijstschotel
Geurige rijst met pittige rode peper en frisse citroen.
Aan de slag
Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Snijd de vrucht in partjes, de peterselie fijn en de makreel in stukjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix, kerrie, peterselie en het citroenrasp 4 min.
Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Garneer met het ei en de citroenparten.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Makreel-rijstschotel
Geurige rijst met pittige rode peper en frisse citroen.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Snijd de vrucht in partjes, de peterselie fijn en de makreel in stukjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix, kerrie, peterselie en het citroenrasp 4 min.
Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Garneer met het ei en de citroenparten.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g 1 minuut basmatirijst
4 middelgrote scharreleieren
1 citroen
20 g verse platte peterselie
250 g verse gerookte makreelfilet met peper
3 el traditionele olijfolie
650 g Thaise roerbakmix
3 el kerriepoeder