Franse linzenroerbak met gerookte makreel en ei
Groenten, ei, linzen en makreel en dat allemaal in één pan: dat moet wel très bien zijn!
Aan de slag
Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de Provençaalse groente en knoflook 7 min. op middelhoog vuur.
Laat ondertussen de linzen uitlekken en halveer de tomaatjes. Schep de tomaten en linzen door de groente in de hapjespan. Verwijder het vel van de makreel en verdeel in stukken erover.
Maak per persoon een holte in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat in 8-10 min. op laag vuur stoven tot het eiwit net gestold is. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn, bestrooi het gerecht ermee en serveer.
Franse linzenroerbak met gerookte makreel en ei
Groenten, ei, linzen en makreel en dat allemaal in één pan: dat moet wel très bien zijn!
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de Provençaalse groente en knoflook 7 min. op middelhoog vuur.
Laat ondertussen de linzen uitlekken en halveer de tomaatjes. Schep de tomaten en linzen door de groente in de hapjespan. Verwijder het vel van de makreel en verdeel in stukken erover.
Maak per persoon een holte in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat in 8-10 min. op laag vuur stoven tot het eiwit net gestold is. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn, bestrooi het gerecht ermee en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
800 g Provençaalse roerbakmix
800 g linzen in blik
250 g romaatjes
240 g gerookte makreelfilet
4 stuks mais scharreleieren
15 g verse platte peterselie