Pasta met gerookte makreel met venkel & gremolata
Een verrassend pastagerecht met frisse smaken en een mooi gerookt stukje makreel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter, rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen, houd het groen achter voor de garnering. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne plakken en de uien in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅓ van de olie. Breng op smaak met peper en rooster de groenten ca. 15 min. in het midden van de oven.
Maak ondertussen de gremolata. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes. Snijd de tenen knoflook en peterselie zo fijn mogelijk. Meng 1 tl citroenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de knoflook, peterselie en de rest van de olie. Breng op smaak met peper. Kook de pasta in 4 min. beetgaar.
Verwijder ondertussen het vel van de makreel en snijd de vis in stukken. Giet de pasta af en schep om met de venkel, ui en gremolata. Verdeel de pasta over de borden en verdeel de makreel erover. Bestrooi met de pijnboompitten, garneer met het venkelgroen en leg de citroenparten erbij.
Pasta met gerookte makreel met venkel & gremolata
Een verrassend pastagerecht met frisse smaken en een mooi gerookt stukje makreel.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter, rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen, houd het groen achter voor de garnering. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne plakken en de uien in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅓ van de olie. Breng op smaak met peper en rooster de groenten ca. 15 min. in het midden van de oven.
Maak ondertussen de gremolata. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes. Snijd de tenen knoflook en peterselie zo fijn mogelijk. Meng 1 tl citroenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de knoflook, peterselie en de rest van de olie. Breng op smaak met peper. Kook de pasta in 4 min. beetgaar.
Verwijder ondertussen het vel van de makreel en snijd de vis in stukken. Giet de pasta af en schep om met de venkel, ui en gremolata. Verdeel de pasta over de borden en verdeel de makreel erover. Bestrooi met de pijnboompitten, garneer met het venkelgroen en leg de citroenparten erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g pijnboompitten
2 venkelknollen
2 rode uien
3 el milde olijfolie
1 citroen
2 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
500 g verse tagliatelle all'uovo
235 g gerookte makreelfilet
Dit heb je nodig
bakpapier