Spaghetti met snijbonen en gerookte makreel
bewaar
bewaar

Spaghetti met snijbonen en gerookte makreel

Een zonnige spaghetti met beetgare snijbonen en zachte gerookte makreel.

20 min. bereiden

pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de puntjes van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukjes van ca. een ½ cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft van de citroen en pers de vrucht uit.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een hapjespan zonder olie of boter in 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar bewaar een kopje van het kookvocht.

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, snijbonen en aleppopeper toe en bak 8 min. Schep regelmatig om. Breng het mengsel op smaak met het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.

Breek de makreel met je handen in grove stukken. Schep de spaghetti met 100 ml kookvocht (per 4 personen) en de helft van de pijnboompitten door de snijbonen. Verdeel de pasta over een schaal en leg de stukjes makreel erop. Bestrooi de pasta met de pijnboompitten en serveer.

vegatip Vervang de makreel door 150 g feta. Liever vegan? Gebruik dan 150 g plantaardig alternatief voor witte kaas. Volg verder het recept.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spaghetti met snijbonen en gerookte makreel

Een zonnige spaghetti met beetgare snijbonen en zachte gerookte makreel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig