Pasta met sperziebonen en gerookte makreel
In deze schelpvormige pasta blijft de tomatensaus heel goed zitten.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de uien en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, paprika, sperziebonen, peper en eventueel zout toe en bak 4 min.
Voeg, zodra het water kookt, de pasta toe en kook in 11 min. beetgaar.
Voeg de tomatensaus en de zongedroogde tomaatjes toe aan de groente en breng al roerend aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur stoven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Meng de pasta met de saus en verdeel over de borden. Ontvel de makreel, verdeel in stukken over de pasta en garneer met het amandelschaafsel.
Pasta met sperziebonen en gerookte makreel
In deze schelpvormige pasta blijft de tomatensaus heel goed zitten.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de uien en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, paprika, sperziebonen, peper en eventueel zout toe en bak 4 min.
Voeg, zodra het water kookt, de pasta toe en kook in 11 min. beetgaar.
Voeg de tomatensaus en de zongedroogde tomaatjes toe aan de groente en breng al roerend aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur stoven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Meng de pasta met de saus en verdeel over de borden. Ontvel de makreel, verdeel in stukken over de pasta en garneer met het amandelschaafsel.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode paprika
2 el traditionele olijfolie
400 g verse sperziebonen
300 g tofette pasta
680 g passata rustica
130 g koelverse zongedroogde tomaatjes
30 g amandelschaafsel
260 g verse gerookte makreelfilet