Romige pasta met taleggio, sperziebonen & citroen
De Italiaanse kaas taleggio is de basis van dit snelle pastagerecht.
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Halveer de bonen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Kook de tofette in een ruime pan in 11 min. beetgaar. Voeg na 4 min. de sperziebonen toe.
Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de salie in dunne reepjes. Verhit de boter in de hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en salie 5 min. op laag vuur. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in plakjes. Snijd de oranje korst van de taleggio en snijd de kaas in blokjes. Voeg de kookzuivel toe aan de sjalot, knoflook en salie en verwarm 3 min. op laag vuur. Neem van het vuur, roer de kaas erdoor en laat smelten.
Giet de pasta en bonen af, maar vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta en bonen met het citroenrasp en de roomsaus. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Verdeel over diepe borden, bestrooi met het amandelschaafsel en leg er een plakje citroen bij. Serveer direct.
Romige pasta met taleggio, sperziebonen & citroen
De Italiaanse kaas taleggio is de basis van dit snelle pastagerecht.
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Halveer de bonen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Kook de tofette in een ruime pan in 11 min. beetgaar. Voeg na 4 min. de sperziebonen toe.
Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de salie in dunne reepjes. Verhit de boter in de hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en salie 5 min. op laag vuur. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in plakjes. Snijd de oranje korst van de taleggio en snijd de kaas in blokjes. Voeg de kookzuivel toe aan de sjalot, knoflook en salie en verwarm 3 min. op laag vuur. Neem van het vuur, roer de kaas erdoor en laat smelten.
Giet de pasta en bonen af, maar vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta en bonen met het citroenrasp en de roomsaus. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Verdeel over diepe borden, bestrooi met het amandelschaafsel en leg er een plakje citroen bij. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g verse sperziebonen
60 g amandelschaafsel
300 g tofette pasta
2 sjalotten
2 tenen knoflook
15 g verse salie
60 g ongezouten roomboter
1 citroen
180 g Taleggio kaas
250 ml kookzuivel