Pappardelle met bloemkool & taleggio
De grofgemalen bloemkool geeft de romige pastasaus een lekkere bite.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de bloemkool in roosjes, doe ze in de keukenmachine en maal grof.
Voeg de bloemkool samen met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur. Roer de crème fraîche en kipreepjes erdoor en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra nootmuskaat.
Snijd de bieslook fijn en de kaas in stukjes. Schep de bieslook door de bloemkool en bestrooi met de taleggio. Serveer met de pasta.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Pappardelle met bloemkool & taleggio
De grofgemalen bloemkool geeft de romige pastasaus een lekkere bite.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de bloemkool in roosjes, doe ze in de keukenmachine en maal grof.
Voeg de bloemkool samen met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur. Roer de crème fraîche en kipreepjes erdoor en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra nootmuskaat.
Snijd de bieslook fijn en de kaas in stukjes. Schep de bieslook door de bloemkool en bestrooi met de taleggio. Serveer met de pasta.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g tagliatelle
2 uien
3 el traditionele olijfolie
500 g bloemkool
½ tl gemalen nootmuskaat
200 ml crème fraîche
250 g gerookte kipreepjes
½ bakje verse bieslook
180 g Taleggio kaas
Dit heb je nodig
keukenmachine