Garnalen met pasta en courgettelinten in romige tomatensaus
Citroenrasp en citroenparten geven dit gerecht een lekker fris accent.
Aan de slag
Kook de pasta in water met eventueel zout in 10 min. beetgaar. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en schaaf met een kaasschaaf in de lengte in dunne linten.
Halveer de cherrytomaten. Doe de helft van de tomaten met de kookzuivel in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een steelpan en verwarm 5 min. op laag vuur.
Snipper ondertussen de sjalotten. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen met de sjalot, knoflook en helft van de peterselie 3 min. op hoog vuur. Voeg de laatste min. de rest van de tomaten toe.
Doe de courgette in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af. Meng de courgette en pasta met de saus en verdeel over 4 diepe borden. Schep de garnalen met tomaten erop. Bestrooi met de rest van de peterselie. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pasta. Snijd de vrucht in partjes en serveer erbij.
Garnalen met pasta en courgettelinten in romige tomatensaus
Citroenrasp en citroenparten geven dit gerecht een lekker fris accent.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta in water met eventueel zout in 10 min. beetgaar. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en schaaf met een kaasschaaf in de lengte in dunne linten.
Halveer de cherrytomaten. Doe de helft van de tomaten met de kookzuivel in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een steelpan en verwarm 5 min. op laag vuur.
Snipper ondertussen de sjalotten. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen met de sjalot, knoflook en helft van de peterselie 3 min. op hoog vuur. Voeg de laatste min. de rest van de tomaten toe.
Doe de courgette in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af. Meng de courgette en pasta met de saus en verdeel over 4 diepe borden. Schep de garnalen met tomaten erop. Bestrooi met de rest van de peterselie. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pasta. Snijd de vrucht in partjes en serveer erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g linguine
2 courgette
250 g cherrytomaten
250 g kookzuivel
2 sjalotten
2 tenen knoflook
15 g peterselie
2 el milde olijfolie
370 g verse roerbakgarnalen naturel
1 citroen
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
rasp