Gevulde pasta met tomatensaus
De tomaten rooster je eerst voor je er saus van maakt. Waarom? Dat geeft extra veel smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte, snijd in plakjes van een ½ cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de tomaten en verdeel over de andere met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groenten met de olie, bestrooi met peper en rooster ca. 15 min. boven elkaar in het midden van de oven. Wissel de bakplaten halverwege en schep de groenten om.
Neem de groenten uit de oven. Doe de tomaten met de kookzuivel en Toscaanse kruidenmix in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper. Doe in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 2-3 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de saus over diepe borden en verdeel de pasta en courgette erover.
Gevulde pasta met tomatensaus
De tomaten rooster je eerst voor je er saus van maakt. Waarom? Dat geeft extra veel smaak.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte, snijd in plakjes van een ½ cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de tomaten en verdeel over de andere met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groenten met de olie, bestrooi met peper en rooster ca. 15 min. boven elkaar in het midden van de oven. Wissel de bakplaten halverwege en schep de groenten om.
Neem de groenten uit de oven. Doe de tomaten met de kookzuivel en Toscaanse kruidenmix in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper. Doe in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 2-3 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de saus over diepe borden en verdeel de pasta en courgette erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgette
400 g rivolo cherrytomaten
2 el traditionele olijfolie
250 ml kookzuivel
41 g Maggi Markt Toscaanse tagliatelle courgette & olijven
500 g verse tortelloni ricotta di bufela e limone
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker