Citroentortelloni & garnalen
Deze bijzondere combinatie is onweerstaanbaar lekker!
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Boen de ½ citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie grof en doe samen met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de knoflook, ⅔ van de olijfolie, peper en eventueel zout in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.
Snijd de courgettes in plakjes van een ½ cm. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgette 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de tortelloni af en schep door de courgette. Verdeel de garnalen erover en besprenkel met de kruidenolie.
Citroentortelloni & garnalen
Deze bijzondere combinatie is onweerstaanbaar lekker!
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Boen de ½ citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie grof en doe samen met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de knoflook, ⅔ van de olijfolie, peper en eventueel zout in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.
Snijd de courgettes in plakjes van een ½ cm. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgette 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de tortelloni af en schep door de courgette. Verdeel de garnalen erover en besprenkel met de kruidenolie.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
½ citroen
20 g verse platte peterselie
6 el extra vierge olijfolie
2 courgette
500 g verse tortelloni ricotta di bufela e limone
150 g Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
staafmixer