Romige gnocchi met courgette en garnalen
Plof gauw op de bank met deze snelle romige gnocchi!
Aan de slag
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de peterselie fijn.
Halveer de courgettes in de lengte en snijd het vruchtvlees in plakjes van ca. een ½ cm. Verhit de boter in een hapjespan en bak de courgette, ui met peper en zout 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg de garnalen toe aan de courgette en bak 2 min. al omscheppend mee. Voeg de crème fraîche, het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de helft van de peterselie toe en gaar 4 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gnocchi over diepe borden, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de citroenpartjes.
Romige gnocchi met courgette en garnalen
Plof gauw op de bank met deze snelle romige gnocchi!
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de peterselie fijn.
Halveer de courgettes in de lengte en snijd het vruchtvlees in plakjes van ca. een ½ cm. Verhit de boter in een hapjespan en bak de courgette, ui met peper en zout 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg de garnalen toe aan de courgette en bak 2 min. al omscheppend mee. Voeg de crème fraîche, het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de helft van de peterselie toe en gaar 4 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gnocchi over diepe borden, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de citroenpartjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
30 g ongezouten roomboter
150 g gesneden rode uien
1 citroen
15 g verse platte peterselie
370 g verse roerbakgarnalen knoflook
200 ml crème fraîche
500 g gnocchi di patate