Linguine met garnalen
bewaar
bewaar

Linguine met garnalen

Bij Italiaanse recepten geldt: hoe simpeler, hoe beter. Dat geldt ook voor deze pasta. Een frisse linguine met garnalen, limoen en rucola. Buon appetito!

30 min. bereiden

pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Haal de garnalen uit de vriezer en laat ontdooien in een vergiet.

Halveer ondertussen de snoeptomaatjes. Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen, snijd de vrucht in kwarten.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen de olijfolie in een grote hapjespan op hoog vuur. Bak de snoeptomaatjes 3-4 min. Voeg de knoflook, sjalotten, de gember en chilivlokken toe en bak nog 1 min. Schep om. Voeg de garnalen toe en bak nog 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Giet de linguine af. Bewaar een kopje kookvocht. Doe de pasta bij de garnalen en schep goed om. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Schep de rucola en citroenrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de peterselie en serveer met de citroenpartjes.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Linguine met garnalen

Bij Italiaanse recepten geldt: hoe simpeler, hoe beter. Dat geldt ook voor deze pasta. Een frisse linguine met garnalen, limoen en rucola. Buon appetito!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig