Linguine met garnalen
Bij Italiaanse recepten geldt: hoe simpeler, hoe beter. Dat geldt ook voor deze pasta. Een frisse linguine met garnalen, limoen en rucola. Buon appetito!
Aan de slag
Haal de garnalen uit de vriezer en laat ontdooien in een vergiet.
Halveer ondertussen de snoeptomaatjes. Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen, snijd de vrucht in kwarten.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olijfolie in een grote hapjespan op hoog vuur. Bak de snoeptomaatjes 3-4 min. Voeg de knoflook, sjalotten, de gember en chilivlokken toe en bak nog 1 min. Schep om. Voeg de garnalen toe en bak nog 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de linguine af. Bewaar een kopje kookvocht. Doe de pasta bij de garnalen en schep goed om. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Schep de rucola en citroenrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de peterselie en serveer met de citroenpartjes.
Linguine met garnalen
Bij Italiaanse recepten geldt: hoe simpeler, hoe beter. Dat geldt ook voor deze pasta. Een frisse linguine met garnalen, limoen en rucola. Buon appetito!
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Haal de garnalen uit de vriezer en laat ontdooien in een vergiet.
Halveer ondertussen de snoeptomaatjes. Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen, snijd de vrucht in kwarten.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olijfolie in een grote hapjespan op hoog vuur. Bak de snoeptomaatjes 3-4 min. Voeg de knoflook, sjalotten, de gember en chilivlokken toe en bak nog 1 min. Schep om. Voeg de garnalen toe en bak nog 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de linguine af. Bewaar een kopje kookvocht. Doe de pasta bij de garnalen en schep goed om. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Schep de rucola en citroenrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de peterselie en serveer met de citroenpartjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
500 g snoeptomaatjes
3 sjalotten
3 tenen knoflook
30 g verse gember
10 g verse platte peterselie
1 biologische citroen
300 g linguine
4 el milde olijfolie
1 tl chilivlokken
85 g rucola