Pastasalade met pesto en garnalen
Weinig tijd? Deze zomerse pastasalade met pesto en garnalen is perfect. Binnen 15 min. staat-ie al op tafel.
Aan de slag
Kook de pasta in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de laatste 3 min. de tuinerwten mee.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de garnalen met 1 el pesto (per 4 personen) in 2-3 min. op middelhoog vuur gaar. Halveer ondertussen de tomaatjes en laat de olijven uitlekken.
Giet de pasta en tuinerwten af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en meng de rest van de pesto erdoor. Voeg de tomaten, zwarte olijven, rucola en gebakken garnalen toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pastasalade met pesto en garnalen
Weinig tijd? Deze zomerse pastasalade met pesto en garnalen is perfect. Binnen 15 min. staat-ie al op tafel.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de laatste 3 min. de tuinerwten mee.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de garnalen met 1 el pesto (per 4 personen) in 2-3 min. op middelhoog vuur gaar. Halveer ondertussen de tomaatjes en laat de olijven uitlekken.
Giet de pasta en tuinerwten af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en meng de rest van de pesto erdoor. Voeg de tomaten, zwarte olijven, rucola en gebakken garnalen toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g Grand’Italia salade pasta penne
300 g extra fijne tuinerwten
225 g rauwe gepelde roze garnalen
92½ g pesto alla Genovese
300 g snoeptomaatjes
120 g zwarte olijvenplakjes
40 g rucola