Penne met garnalen & groenten
Pesto, pijnboompitten en garnalen: meer heeft een pasta toch eigenlijk niet nodig?
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, halveer ze en kook de laatste 4 min. met de pasta.
Giet af, maar vang 50 ml van het kookvocht op. Laat vervolgens goed uitlekken. Snijd ondertussen de courgette in halve schijfjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen en courgette 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de pasta, het kookvocht en de pesto erdoor en zet het vuur uit. Garneer met de pijnboompitten en serveer direct.
Penne met garnalen & groenten
Pesto, pijnboompitten en garnalen: meer heeft een pasta toch eigenlijk niet nodig?
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, halveer ze en kook de laatste 4 min. met de pasta.
Giet af, maar vang 50 ml van het kookvocht op. Laat vervolgens goed uitlekken. Snijd ondertussen de courgette in halve schijfjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen en courgette 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de pasta, het kookvocht en de pesto erdoor en zet het vuur uit. Garneer met de pijnboompitten en serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorenpenne
350 g verse haricots verts
50 ml kookvocht
1 courgette
2 el traditionele olijfolie
300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
80 g pesto alla Genovese
50 g geroosterde pijnboompitten