Thaise kokosnoedelsoep met garnalen
Romige Aziatische soep met lekker veel groente en lekker veel pit.
Aan de slag
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet en verdeel over de kommen of diepe borden. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in stukken.
Verhit de olie in een wok en roerbak de haricots verts en roerbakmix 3 min. Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de vissaus toe. Schenk de kokosmelk en het water erbij en breng aan de kook. Voeg de garnalen toe en kook min. op laag vuur mee tot ze gaar zijn. Snijd de koriander fijn. Verdeel de soep over de mie in de kommen of borden. Garneer met de koriander.
Thaise kokosnoedelsoep met garnalen
Instructievideo - 01:35 min.
Thaise kokosnoedelsoep met garnalen
Romige Aziatische soep met lekker veel groente en lekker veel pit.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet en verdeel over de kommen of diepe borden. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in stukken.
Verhit de olie in een wok en roerbak de haricots verts en roerbakmix 3 min. Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de vissaus toe. Schenk de kokosmelk en het water erbij en breng aan de kook. Voeg de garnalen toe en kook min. op laag vuur mee tot ze gaar zijn. Snijd de koriander fijn. Verdeel de soep over de mie in de kommen of borden. Garneer met de koriander.
variatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g mienestjes
150 g verse haricots verts
2 el arachideolie
400 g Thaise roerbakmix
1 kippenbouillontablet
2 el vissaus
800 ml kokosmelk
500 ml kraanwater
300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
15 g verse koriander