Thaise kokossoep met kip en noedels
De liefhebber van Oosterse soep kan z’n hart ophalen met deze Thaise klassieker. Met kipdijfilet, gember, kokosmelk en limoen.
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en roerbak de kip 2 min.
Schil de gember, snijd fijn en roerbak 2 min. mee. Doe de groentemix erbij en roerbak nog 1 min. Voeg het water, de bouillontabletten en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 2 min. koken. Voeg de noedels toe. Pers 1 limoen uit. Breng de soep op smaak met het limoensap, de vissaus en eventueel zout.
Snijd de korianderblaadjes grof en snijd de tweede limoen in partjes. Verdeel de noedelsoep over 4 kommen. Bestrooi met de koriander en serveer met de partjes limoen.
Thaise kip-kokos-noedelsoep met kipfiletblokjes
Instructievideo - 02:35 min.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Thaise kokossoep met kip en noedels
De liefhebber van Oosterse soep kan z’n hart ophalen met deze Thaise klassieker. Met kipdijfilet, gember, kokosmelk en limoen.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en roerbak de kip 2 min.
Schil de gember, snijd fijn en roerbak 2 min. mee. Doe de groentemix erbij en roerbak nog 1 min. Voeg het water, de bouillontabletten en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 2 min. koken. Voeg de noedels toe. Pers 1 limoen uit. Breng de soep op smaak met het limoensap, de vissaus en eventueel zout.
Snijd de korianderblaadjes grof en snijd de tweede limoen in partjes. Verdeel de noedelsoep over 4 kommen. Bestrooi met de koriander en serveer met de partjes limoen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g eiernoedels
300 g kipdijfilet
2 el zonnebloemolie
3 cm verse gember
650 g pittige Thaise roerbakmix
850 ml kraanwater
1½ kippenbouillontablet
400 ml kokosmelk
2 limoenen
4 el vissaus
15 g verse koriander