'Thaise' noedelsoep
Een aromatische kom vol met kruidige bouillon, rijkelijk gevuld met noedels met smaken geïnspireerd door de Thaise keuken. In 20 min. zet je 'm al op en dan hoeft hij alleen nog even te pruttelen om op smaak te komen.
Aan de slag
Schil de gember en kurkuma en snijd grof. Snijd de sjalotten grof. Maal gember, kurkuma, sjalotten, korianderzaad, komijn, kardemom en chilivlokken in een keukenmachine tot pasta. Snijd de kip in dunne repen.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de kip 4 min. rondom aan. Voeg de pasta toe en bak 5 min. mee. Schenk de kokosmelk en het water erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur met het deksel op de pan 25 min. koken.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan 2 min. korter. Giet af en spoel goed koud onder koud stromend water.
Haal de bladeren van de paksoi los en was onder de koude kraan. Snijd de limoen in parten en snijd de koriander grof. Voeg de sojasaus, vissaus, suiker, noedels en paksoi toe aan de pan met kip, breng opnieuw aan de kook en kook nog 2 min. op laag vuur.
Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de koriander. Serveer met de partjes limoen.
'Thaise' noedelsoep
Een aromatische kom vol met kruidige bouillon, rijkelijk gevuld met noedels met smaken geïnspireerd door de Thaise keuken. In 20 min. zet je 'm al op en dan hoeft hij alleen nog even te pruttelen om op smaak te komen.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de gember en kurkuma en snijd grof. Snijd de sjalotten grof. Maal gember, kurkuma, sjalotten, korianderzaad, komijn, kardemom en chilivlokken in een keukenmachine tot pasta. Snijd de kip in dunne repen.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de kip 4 min. rondom aan. Voeg de pasta toe en bak 5 min. mee. Schenk de kokosmelk en het water erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur met het deksel op de pan 25 min. koken.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan 2 min. korter. Giet af en spoel goed koud onder koud stromend water.
Haal de bladeren van de paksoi los en was onder de koude kraan. Snijd de limoen in parten en snijd de koriander grof. Voeg de sojasaus, vissaus, suiker, noedels en paksoi toe aan de pan met kip, breng opnieuw aan de kook en kook nog 2 min. op laag vuur.
Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de koriander. Serveer met de partjes limoen.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g verse gember
30 g verse kurkuma (geelwortel)
5 sjalotten
1 el gemalen koriander
1 el gemalen komijn
1 tl gemalen kardemom
2 tl chilivlokken
300 g kipdijfilet
3 el zonnebloemolie
400 kokosmelk
1 l water
250 g eiernoedels
2 Shanghai paksoi
1 limoen
15 g verse koriander
2 el sojasaus
2 el vissaus
1 el suiker
Dit heb je nodig
keukenmachine