Noedelsoep met chinese kool en tempé
Deze noedelsoep met kokosmelk en glasnoedels zit boordevol kleur en geur dankzij citroengras, gember en koriander.
Aan de slag
Snijd de sjalotten in stukken. Schil de gember en snijd in stukjes. Pel de knoflook. Snijd de koriander fijn, houd de stelen apart. Halveer de Chinese kool, snijd in de breedte in repen van ca. 1 cm. Snijd de tempé in blokjes van 1 cm. Snijd de limoen in kwarten. Snijd het citroengras 3 keer in de lengte in.
Maal de sjalot, gember, knoflook, korianderstelen en chilivlokken fijn in de keukenmachine. Week de glass noodles 5 min. in heet water. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verhit de helft van de olie in een ruime pan op middelhoog vuur en voeg het sjalot-gembermengsel toe. Bak 8 min. en blijf roeren. Voeg de bouillontablet, water, de kokosmelk, suiker en het citroengras toe en roer goed. Laat 20 min. zachtjes koken en breng eventueel op smaak met zout.
Verhit ondertussen de helft van de rest van de olie en bak de tempé in 8 min. goudbruin en krokant. Voeg de ketjap toe en bak nog 2 min. mee. Schep op een bord. Veeg de pan schoon met keukenpapier, verhit de rest van de olie en roerbak de Chinese kool 5 min.
Verdeel de glass noodles over kommen en schep er de kool en tempé op. Haal het citroengras uit de bouillon en giet de bouillon op het gerecht. Serveer met koriander en een partje limoen.
Noedelsoep met chinese kool en tempé
Deze noedelsoep met kokosmelk en glasnoedels zit boordevol kleur en geur dankzij citroengras, gember en koriander.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten in stukken. Schil de gember en snijd in stukjes. Pel de knoflook. Snijd de koriander fijn, houd de stelen apart. Halveer de Chinese kool, snijd in de breedte in repen van ca. 1 cm. Snijd de tempé in blokjes van 1 cm. Snijd de limoen in kwarten. Snijd het citroengras 3 keer in de lengte in.
Maal de sjalot, gember, knoflook, korianderstelen en chilivlokken fijn in de keukenmachine. Week de glass noodles 5 min. in heet water. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verhit de helft van de olie in een ruime pan op middelhoog vuur en voeg het sjalot-gembermengsel toe. Bak 8 min. en blijf roeren. Voeg de bouillontablet, water, de kokosmelk, suiker en het citroengras toe en roer goed. Laat 20 min. zachtjes koken en breng eventueel op smaak met zout.
Verhit ondertussen de helft van de rest van de olie en bak de tempé in 8 min. goudbruin en krokant. Voeg de ketjap toe en bak nog 2 min. mee. Schep op een bord. Veeg de pan schoon met keukenpapier, verhit de rest van de olie en roerbak de Chinese kool 5 min.
Verdeel de glass noodles over kommen en schep er de kool en tempé op. Haal het citroengras uit de bouillon en giet de bouillon op het gerecht. Serveer met koriander en een partje limoen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
2 cm verse gember
2 tenen knoflook
15 g verse koriander
1 Chinese kool
250 g tempeh
1 limoen
1 stengel vers citroengras
1 tl chilivlokken
200 g vermicelli glass noodles soe-oen
4 el arachideolie
1 groentebouillontablet
1 l water
400 ml kokosmelk
1 tl suiker
3 el ketjap manis
Dit heb je nodig
kleine keukenmachine
keukenpapier