Kippensoep met Chinese kool
Aan de slag
Chinese kool schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Gember schillen en in zeer smalle reepjes snijden. Tomaten halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Basis voor kippensoep in pan gieten. Ruim 3 potten koud water, gember, knoflook en ui toevoegen. Soep aan de kook brengen. Reepjes kip en rijst erdoor roeren en ca. 12 min. koken. Koolreepjes toevoegen en 1 min. meekoken. Tomaat en ketjap en eventueel peper naar smaak toevoegen. Soep over 4 grote kommen verdelen.
Kippensoep met Chinese kool
hoofdgerecht
null personen
392 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Chinese kool schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Gember schillen en in zeer smalle reepjes snijden. Tomaten halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Basis voor kippensoep in pan gieten. Ruim 3 potten koud water, gember, knoflook en ui toevoegen. Soep aan de kook brengen. Reepjes kip en rijst erdoor roeren en ca. 12 min. koken. Koolreepjes toevoegen en 1 min. meekoken. Tomaat en ketjap en eventueel peper naar smaak toevoegen. Soep over 4 grote kommen verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kleine Chinese kool
25 g verse gemberwortel
2 tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 pot basis voor kippensoep
1 schaaltje kipfiletreepjes
250 g witte rijst
3 eetlepels ketjap manis