Noedels met Chinese kool en gebakken speklap
Team Speklap? Bak ze eens voor door de noedels. Lekker met Chinese kool, ketjap en pinda's.
Aan de slag
Besmeer de speklappen met ⅔ van de ketjap. Verhit de helft van de olie in een wok of grote hapjespan en bak de speklappen in 10 min. gaar op hoog vuur. Keer regelmatig en haal uit de pan.
Verwijder ondertussen de harde kern van de kool en snijd de kool in de breedte in repen van 2 cm. Snijd de ui in halve ringen.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de ui en kool (in delen) 3 min. op hoog vuur. Snijd de speklappen in stukken van 1 cm, voeg toe en bak 1 min. mee.
Voeg de noedels en de rest van de ketjap toe en bak 1 min. mee. Haal de pan van het vuur. Hak de pinda’s grof.
Verdeel de noedels over de borden en bestrooi met de pinda's.
Noedels met Chinese kool en gebakken speklap
Team Speklap? Bak ze eens voor door de noedels. Lekker met Chinese kool, ketjap en pinda's.
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Besmeer de speklappen met ⅔ van de ketjap. Verhit de helft van de olie in een wok of grote hapjespan en bak de speklappen in 10 min. gaar op hoog vuur. Keer regelmatig en haal uit de pan.
Verwijder ondertussen de harde kern van de kool en snijd de kool in de breedte in repen van 2 cm. Snijd de ui in halve ringen.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de ui en kool (in delen) 3 min. op hoog vuur. Snijd de speklappen in stukken van 1 cm, voeg toe en bak 1 min. mee.
Voeg de noedels en de rest van de ketjap toe en bak 1 min. mee. Haal de pan van het vuur. Hak de pinda’s grof.
Verdeel de noedels over de borden en bestrooi met de pinda's.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 speklapjes
3 el ketjap manis
4 el zonnebloemolie
800 g Chinese kolen
1 middelgrote ui
248 g woknoedels
50 g gezouten pinda's
Dit heb je nodig
hapjespan of wok