Maaltijdsalade met kip en paksoi
Snel gemaakt maar boordevol smaak. Deze maaltijdsalade is extra genieten door de sweet chilisaus, sojasaus en pinda's voor de crunch. Extra verrassing: de paksoi in deze salade eet je rauw.
15 min. bereiden
12 ingrediënten
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in blokjes. Snijd het witte deel van de paksoi fijn en snijd de rest in stukken van 2 cm. Snijd de mangoblokjes in kleinere stukjes.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook heel fijn. Meng de olie met de sweet chilisaus, knoflook, sojasaus, sesamolie, het limoensap en -rasp tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de pinda’s grof.
Schep de noedels om met de groenten, mango, de helft van de kipfilet en de dressing. Verdeel de rest van de gerookte kipfilet erover en bestrooi met de pinda’s.
Maaltijdsalade met kip en paksoi
Snel gemaakt maar boordevol smaak. Deze maaltijdsalade is extra genieten door de sweet chilisaus, sojasaus en pinda's voor de crunch. Extra verrassing: de paksoi in deze salade eet je rauw.
hoofdgerecht
null personen
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in blokjes. Snijd het witte deel van de paksoi fijn en snijd de rest in stukken van 2 cm. Snijd de mangoblokjes in kleinere stukjes.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook heel fijn. Meng de olie met de sweet chilisaus, knoflook, sojasaus, sesamolie, het limoensap en -rasp tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de pinda’s grof.
Schep de noedels om met de groenten, mango, de helft van de kipfilet en de dressing. Verdeel de rest van de gerookte kipfilet erover en bestrooi met de pinda’s.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g vermicelli glass noodles soe-oen
1 rode paprika
1 paksoi
275 g verse mangostukjes
1 biologische limoen
1 teen knoflook
2½ el zonnebloemolie
2 el zoete chilisaus
1 el sojasaus
½ el sesamolie
50 g ongezouten pinda's
310 g gerookte-scharrelkipfiletplakjes